Branża spożywcza wykazuje szczególnie duże zużycie mediów w procesach produkcji żywności. Konieczność ograniczania kosztów zużycia energii elektrycznej, jako jednego z elementów wpływających na opłacalność produkcji, wydaje się być bezdyskusyjnym tematem. Problem jednak jest, bo wciąż niewielka liczba przedsiębiorstw wdrożyła jakiekolwiek rozwiązanie, które pozwoliłoby na stały monitoring sieci energetycznej firmy i diagnostykę obszarów, w których mogą pojawiać się nieprawidłowości.
Jak rozwiązanie SOEE (System Optymalizacji Energii Elektrycznej), zaprojektowane i zbudowane przez Impel Tech Solutions, może wspierać zakłady branży spożywczej wyjaśniają eksperci – Marcin Kotkowski z ITS i Zbigniew Florczuk z Climbex – w rozmowie z redakcją magazynu „Rzeźnik Polski”.
Artykuł dostępny tutaj.
Aktualności


Współpraca z Climbexem wysoko oceniona przez ORLEN
18 lipca 2023

Climbex zrzeszony w Polskiej Izbie Przemysłu Chemicznego
21 czerwca 2023