Eksperci z Grupy Impel w rozmowie z portalem kierunekspozywczy.pl podkreślają, że to jakość energii elektrycznej wpływa na sposób i wydajność pracy wszystkich urządzeń przedsiębiorstwa. Prawidłowo funkcjonująca sieć energetyczna zakładu może wspomóc jego wydajność i osiąganie głównych celów produkcyjnych.
Branża spożywcza wciąż szuka sposobów na racjonalne wykorzystanie mediów, a to daje przestrzeń dla innowacyjnych rozwiązań, takich jak System Optymalizacji Energii Elektrycznej (SOEE) zaprojektowany i zbudowany przez Impel. Dzięki temu systemowi coraz więcej odbiorców skutecznie zarządza energią z korzyścią dla zakładu i środowiska.
Energia elektryczna jest towarem, o jakość którego szczególnie powinny zadbać zakłady przemysłowe – podkreślają eksperci Impela – a myśląc o skutecznej polityce wspierania efektywności energetycznej, warto zainwestować w rozwiązania, które będę umiały tę jakość poprawić.
Więcej dowiecie się z publikacji.
Aktualności
Zapraszamy na konferencję z udziałem naszego eksperta!
11 października 2024
Bezpieczeństwo transportów żywca – publikacja w „Rzeźniku polskim”
23 sierpnia 2024
Kongres Meating z naszym udziałem
22 maja 2024