Najważniejsze wydarzenie branży mięsnej przed nami – Kongres Meating odbędzie się w dniach 14-15 maja 2024 r. w Ożarowie Mazowieckim. W tym roku spotkanie będzie miało wyjątkowo uroczysty charakter. Uczestnicy będą świętować podwójny jubileusz – 25-lecie działalności czasopisma „Rzeźnik polski”, które jest organizatorem kongresu i 5-lecie stacjonarnej edycji spotkania.

Tegoroczny Kongres Meating odbędzie się z naszym udziałem. Przedstawiciele Grupy Impel dołączą do blisko 500 uczestników, wśród których pojawią się największe zakłady produkcji żywności.

Połączone siły handlowe Impel i Climbex będą rozmawiać na naszym stoisku o szerokiej ofercie naszych usług dla branży spożywczej. Uczestnicy poznają szczegóły współpracy w zakresie utrzymania higieny czy czyszczenia przemysłowego, a także dowiedzą się więcej o usługach wspierających funkcjonowanie zakładu. Można tu wymienić środki bhp i ochrony osobistej, serwis techniczny czy procesy biznesowe (kadry i płace, księgowość, zarządzanie dokumentacją).

Meating 2024 zapowiada się bardzo interesująco – wielu uczestników z renomowanych firm, atrakcyjne stoiska z ofertą współpracy i ciekawa agenda.

W programie wydarzenia ciekawa agenda i najbardziej aktualne tematy:

  • Kondycja oraz krótkookresowe perspektywy branży mięsnej
  • Liczenie śladu węglowego Kongresu MEATing 2024
  • Optymalizacja procesów w branży mięsnej
  • Nowe trendy i kierunki rozwoju w branży mięsnej
  • Bezpieczeństwo produkcji i optymalne zużycie energii w zakładzie
  • Najlepsze praktyki w branży mięsnej – wirtualna fabryka mięsa i wędlin
  • Rozwiązania dekarbonizacyjne
  • Szybka i skuteczna analizie danych
  • Rozwiązania w zakresie chłodzenia, mrożenia i pakowania żywności
  • Jakość produktów w całym łańcuchu tworzenia wartości
  • ESG w branży mięsnej
  • Detekcja metali w przemyśle mięsnym
  • i inne.

Uzupełnieniem prelekcji będą panele dyskusyjne m.in. o: jakości mięsa w zdrowej diecie, atutach i zaletach polskiej wieprzowiny i wołowiny, wyzwaniach kosztowych i podażowych, meandrach jakości.

Wieczór pierwszego dnia kongresu zapowiada się iście królewsko. Podczas gali uczestnicy będą świętować obchody podwójnego jubileuszu 25-lecia miesięcznika „Rzeźnik polski” i 5-lecia stacjonarnego spotkania. , Uroczystość wzbogaci jeszcze ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.

Dla uczestników organizator przewidział element grywalizacji. Korzystając z aplikacji kongresowej można zbierać punkty dla najbardziej aktywnych. Punkty przysługują za różne aktywności, takie jak udział w panelach i prelekcjach czy odwiedzanie stoisk. Najbardziej aktywni uczestnicy mogą liczyć na wartościowe i atrakcyjne nagrody.

Do wydarzenia można dołączyć przez rejestrację.

Więcej informacji o samym kongresie i wcześniejszej edycji znajdziecie tutaj.

Aktualności