Najważniejsze wydarzenie branży mięsnej przed nami – Kongres Meating odbędzie się w dniach 14-15 maja 2024 r. w Ożarowie Mazowieckim. W tym roku spotkanie będzie miało wyjątkowo uroczysty charakter. Uczestnicy będą świętować podwójny jubileusz – 25-lecie działalności czasopisma „Rzeźnik polski”, które jest organizatorem kongresu i 5-lecie stacjonarnej edycji spotkania.
Tegoroczny Kongres Meating odbędzie się z naszym udziałem. Przedstawiciele Grupy Impel dołączą do blisko 500 uczestników, wśród których pojawią się największe zakłady produkcji żywności.
Połączone siły handlowe Impel i Climbex będą rozmawiać na naszym stoisku o szerokiej ofercie naszych usług dla branży spożywczej. Uczestnicy poznają szczegóły współpracy w zakresie utrzymania higieny czy czyszczenia przemysłowego, a także dowiedzą się więcej o usługach wspierających funkcjonowanie zakładu. Można tu wymienić środki bhp i ochrony osobistej, serwis techniczny czy procesy biznesowe (kadry i płace, księgowość, zarządzanie dokumentacją).

Meating 2024 zapowiada się bardzo interesująco – wielu uczestników z renomowanych firm, atrakcyjne stoiska z ofertą współpracy i ciekawa agenda.
W programie wydarzenia ciekawa agenda i najbardziej aktualne tematy:
- Kondycja oraz krótkookresowe perspektywy branży mięsnej
- Liczenie śladu węglowego Kongresu MEATing 2024
- Optymalizacja procesów w branży mięsnej
- Nowe trendy i kierunki rozwoju w branży mięsnej
- Bezpieczeństwo produkcji i optymalne zużycie energii w zakładzie
- Najlepsze praktyki w branży mięsnej – wirtualna fabryka mięsa i wędlin
- Rozwiązania dekarbonizacyjne
- Szybka i skuteczna analizie danych
- Rozwiązania w zakresie chłodzenia, mrożenia i pakowania żywności
- Jakość produktów w całym łańcuchu tworzenia wartości
- ESG w branży mięsnej
- Detekcja metali w przemyśle mięsnym
- i inne.
Uzupełnieniem prelekcji będą panele dyskusyjne m.in. o: jakości mięsa w zdrowej diecie, atutach i zaletach polskiej wieprzowiny i wołowiny, wyzwaniach kosztowych i podażowych, meandrach jakości.
Wieczór pierwszego dnia kongresu zapowiada się iście królewsko. Podczas gali uczestnicy będą świętować obchody podwójnego jubileuszu 25-lecia miesięcznika „Rzeźnik polski” i 5-lecia stacjonarnego spotkania. , Uroczystość wzbogaci jeszcze ceremonia wręczenia nagród w konkursie “To mi smakuje! Eksperci rekomendują” oraz w Plebiscycie “Lider Ekomodernizacji”.
Dla uczestników organizator przewidział element grywalizacji. Korzystając z aplikacji kongresowej można zbierać punkty dla najbardziej aktywnych. Punkty przysługują za różne aktywności, takie jak udział w panelach i prelekcjach czy odwiedzanie stoisk. Najbardziej aktywni uczestnicy mogą liczyć na wartościowe i atrakcyjne nagrody.
Do wydarzenia można dołączyć przez rejestrację.
Więcej informacji o samym kongresie i wcześniejszej edycji znajdziecie tutaj.